Istorija sena kaip pasaulis – jie susitinka virtuvėje ir iš to gimta geriausi kulinariniai šedevrai. Tik šioje istorijoje jie – besikuriančios mūsų Parko bendruomenės įmonių atstovai ir svečias žurnalistas Andrius Tapinas. Jiems, žinoma, reikėjo mokytojo – juo tapo virtuvės meistras Rokas Vasiliauskas, į pagalbą pasikvietęs kolegą Edgarą Rutkauską ir visą „Čiop Čiop Kaunas“ komandą.
Pasiraitoję rankoves ir pasidabinę prijuostėmis verslininkai pripildė loftą, kuriame ir vyko virtuvės eksperimentai, jaukaus šurmulio. Viena grupė ruošė išradingus užkandžius iš vaisių, sūrio bei kelių rūšių mėsos, o kita ėmėsi didžiojo to vakaro eksperimento – antienos kepsnio. Pasirodo, iš bulvės galima pagaminti lego primenančius kubus, kurie, panardinti į sviestą ir pagardinti prieskoniais, virsta pikantišku garnyru. Padažui ruošiamas sviestas turi savybę prisvilti pačiu netikėčiau momentu, tačiau vyriškas užsispyrimas ir kantrybė leido iš naujo ir šįkart idealiai paruošti padažą. Dar vienas atradimas – norint panaikinti ančių odelę pakanka užpilti specialiai tam paruošto sultinio. Ir štai visų šių eksperimentų rezultatas – prancūziškas antienos kepsnys su pačiu kvapniausiu garnyru ir daržovėmis. Modernios europietiškos virtuvės egzempliorius, sukurtas 50-ties skirtingų įmonių atstovų.
Belaukiant vakarienės A. Tapinas papasakojo apie savo „Laisvės TV“ projektą, įkvepiantį tikėti sąmoningos, atsakingos žiniasklaidos auditorijos egzistavimu. Kokybiško žiniasklaidos turinio norintys vartotojai prenumeruoja „Patreon“ platformoje publikuojamas laidas. Žurnalistas pasidalijo lūkesčiais laidas matyti 1-oje daugiausia prenumeratorių turinčių šios platformos projektų vietoje. Tiesa, ir dabartinis rezultatas nuteikia optimistiškai – „Laisvės TV“ užima 16-tą vietą. Žurnalistas taip pat papasakojo apie kitus vykdytus projektus, o matydamas Kauną kaip universitetų miestą, A. Tapinas palygino laikinąją sostinę su JAV Bostonu.
Nuotraukų galerijoje rasite šio vakaro akimirkas.